Andijvie-stamppot met Leidsche kaas en knoflook-jus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Aardappelen kruimig
- 2 stuk(s) Gesnipperde rode ui
In Huis
- 50 g Boter
- 200 ml Melk (warm)
- naar smaak Peper en zout
- 250 g Leidse kaas
- 1 teentje(s) Geperste knoflook
Recept stappen
- Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
- Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en bak de uien zacht en glazig.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met een aardappelstamper fijn. Doe er de warme melk bij en roer tot een mooi puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de helft van de uien met een schuimspaan uit het bakvet en leg op de aardappelen. Leg de andijvie erbij en roer met een houten lepel goed door.
- Schep als laatste de stukjes Leidsche kaas erdoor. Doe het deksel op de pan en houd warm.
- Doe de rest van de boter bij de rest van de uien en het bakvet en verwarm weer tot hij bruist. Doe de knoflook erbij en roer even om.
- Serveer deze jus bij de stamppot.