Andijvie-stamppot met Leidsche kaas en knoflook-jus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 2 stuk(s) Gesnipperde rode ui

In Huis

  • 50 g Boter
  • 200 ml Melk (warm)
  • naar smaak Peper en zout
  • 250 g Leidse kaas
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
  2. Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en bak de uien zacht en glazig.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze met een aardappelstamper fijn. Doe er de warme melk bij en roer tot een mooi puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de helft van de uien met een schuimspaan uit het bakvet en leg op de aardappelen. Leg de andijvie erbij en roer met een houten lepel goed door.
  5. Schep als laatste de stukjes Leidsche kaas erdoor. Doe het deksel op de pan en houd warm.
  6. Doe de rest van de boter bij de rest van de uien en het bakvet en verwarm weer tot hij bruist. Doe de knoflook erbij en roer even om.
  7. Serveer deze jus bij de stamppot.