Andijviestamppot met gebakken champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten
Header Krat In Akker Optioneel

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen
  • 500 g Andijvie
  • 1 stuk(s) Gesnipperde rode ui
  • 2 bakje(s) Champignons

In Huis

  • 200 ml Melk
  • 75 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 teentje(s) Knoflook in plakjes
  • 2 el Fijngehakte bladpeterselie
  • 2 el Creme fraiche
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af. Stamp ze fijn met de aardappelstamper en roer er 50 g boter en beetje bij beetje de warme melk door, tot je een mooie rulle puree hebt.
  2. Breng op smaak met peper en zout en roer er met een houten lepel de andijvie door.
  3. Bak in de tussentijd de ui in 25 g boter een beetje bruin. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak tot de champignons bruin worden. Voeg dan de peterselie toe en bak kort mee.
  4. Breng op smaak met peper en zout en schep de crème fraîche erdoor.Warm de saus weer even door.
  5. Serveer de andijviestamppot met de romige champignons.