Skip to main content

Andijviestamppot met gebakken rode ui, runderrookworst en mosterd van Walter Abma

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1200 g Aardappelen kruimig
  • 4 stuk(s) Runderrookworst
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Andijvie
  • 2 el Mosterd

In Huis

  • klontje(s) Boter
  • scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in een laagje water met wat zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
  2. Verwarm intussen de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in circa 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Snij de rode ui doormidden en dan in halve ringen. Verwarm in een pan een klontje boter en bak daarin de uien aan. Draai het vuur zacht en laat een beetje karamelliseren en zacht worden.
  4. Snij de andijvie in repen, zo breed of dun als je zelf lekker vindt. Was met behulp van een slacentrifuge.
  5. Stamp de aardappels met een flinke scheut melk en een flinke klont boter tot een vrij natte puree, zodat het makkelijker is de andijvie erdoor te roeren. Maak op smaak met de mosterd, peper, zout. Proef tussendoor of het goed op smaak is.
  6. Roer dan het uienmengsel erdoorheen en als laatste de andijvie. Zet de pan even terug op heel laag vuur met de deksel erop zodat de andijvie wat kan slinken en de boel weer wat opwarmt.
  7. Roer het hierna nog een keer goed door. Serveer de stamppot met de rookworst en mosterd naar smaak.
  8. <br>Tip: gebruik een grote pan om hier later alles goed in te kunnen mengen.