Skip to main content

Andijviestamppot met gekaramelliseerde roodlof en champignonburger met pijnboompitten en tijm

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1200 gram Eigenheimer kruimige aardappelen
  • 6 stronkjes roodlof
  • 2 kroppen krulandijvie
  • 4 champignonburgers

In Huis

  • 2 el boter
  • 2 tl suiker
  • scheutje melk
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil* de aardappelen, snij in stukken en zet op in een laagje water met wat zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
  2. Snij de roodlof in de lengte doormidden. Verhit de boter in een koekenpan en bak de roodlof ca. 3 minuten. Voeg dan de suiker, peper en zout en twee eetlepels (bij 4p) water toe. Bak nog 5 minuten totdat de roodlof lichtbruin en beetgaar is.
  3. Snij de andijvie in dunne reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge
  4. Stamp de aardappels met een flinke scheut melk en een klont boter tot een vrij natte puree, zodat het makkelijker is de andijvie erdoor te roeren. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
  5. Roer de andijvie erdoor. Zet de pan even terug op heel laag vuur met de deksel erop zodat de andijvie wat kan slinken en het geheel weer wat opwarmt.
  6. Bak de champignonburgers om en om in wat olie zachtjes warm.
  7. Serveer de andijviestamppot met de champignonburger en mosterd naar smaak.
  8. *Je hoeft de aardappelen niet perse te schillen. Je kan ze ook goed wassen en de schil laten zitten. Net wat je lekkerder vindt.