Skip to main content

Andijviestamppot met gekaramelliseerde roodlof en runderrookworst van Waterlands Weelde

Rund

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1200 gram Eigenheimer, kruimige aardappelen
  • 4 runderrookworsten
  • 6 stronkjes roodlof
  • 2 kroppen krulandijvie

In Huis

  • 2 el boter
  • 2 tl suiker
  • scheutje melk
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil* de aardappelen, snij in stukken en zet op in een laagje water met wat zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
  2. Verwarm intussen de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in circa 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Snij de roodlof in de lengte doormidden. Verhit de boter in een koekenpan en bak de roodlof ca. 3 minuten. Voeg dan de suiker, peper en zout en twee eetlepels (bij 4p) water toe. Bak nog 5 minuten totdat de roodlof lichtbruin en beetgaar is.
  4. Snij de andijvie in dunne reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge.
  5. Stamp de aardappels met een flinke scheut melk en een klont boter tot een vrij natte puree, zodat het makkelijker is de andijvie erdoor te roeren. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
  6. Roer de andijvie erdoor. Zet de pan even terug op heel laag vuur met de deksel erop zodat de andijvie wat kan slinken en het geheel weer wat opwarmt.
  7. Serveer de andijviestamppot met de rookworst en mosterd naar smaak.
  8. *Je hoeft de aardappelen niet perse te schillen. Je kan ze ook goed wassen en de schil laten zitten. Net wat je lekkerder vindt.