Skip to main content

Andijviestamppot met geroosterde pastinaak en blauwschimmelkaas

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Pastinaak
  • 1 kilo Aardappelen
  • 500 g Andijvie
  • 150 g Geiten-blauwschimmelkaas

In Huis

  • 1 el Vloeibare honing
  • 1 el Bloem
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 2 el Boter
  • 200 ml Melk
  • 50 g Boter
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  2. 2. Snij de pastinaak in de lengte door de helft of in geval van dikke exemplaren in kwarten. Doe ze in een pan met water en wat zout. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. 3. Giet de honing over de pastinaak en zorg dat het verdeeld wordt door een beetje te husselen. Bestrooi de pastinaak met wat bloem en zorg weer dat de bloem verdeeld wordt. Doe in een ovenschaal en besprenkel met de zonnebloemolie en verdeel er de 2 eetlepels boter over. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Draai halverwege een keer om.
  4. 4. Maak in de tussentijd de stamppot. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Snij de andijvie fijn. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af. Stamp ze fijn met een aardappelstamper en roer er de 50 g boter en beetje bij beetje de warme melk door. Tot je een mooie rulle puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en roer er met een houten lepel de andijvie door.
  5. Serveer met de pastinaak en de kaas er bovenop.