Andijviestamppot met kabeljauwfilet en kruidige tomatensaus

Vis

  • Totale tijd minuten
Viskoekjes met yacon-peensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af. Stamp ze fijn met de aardappelstamper en roer er de boter en beetje bij beetje de warme melk door, tot je een mooie rulle puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en roer er met een houten lepel de andijvie door.
  2. Maak de pikante tomaten Halveer de tomaten en verwijder het zaad. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng met de ui, ketchup, mayonaise, paprikapoeder, citroen en tabasco. Zet weg en laat even intrekken.
  3. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Giet de melk op een bord en wentel de filets erdoor. Leg de filets op een ander bord. Bestrooi de filets met peper en zout. Doe de bloem in een zeefje en zeef wat bloem op de filets. Keer de filet om en herhaal voor de andere kant. Schud de overtollige bloem eraf.
  4. Smelt de boter in een pan waarin de filet net past en leg de filet in de pan wanneer de boter/margarine uitgeschuimd is. Bak 4 minuten aan de ene kant, keer om met een grote spatel, en bak daarna 4 minuten aan de andere kant. Beweeg de filet af en toe door de pan heen en weer. De filets mogen donkerbruin worden. De kabeljauw is gaar wanneer de delen gemakkelijk van elkaar loslaten.
  5. Serveer de stamppot met de kabeljauwfilets en de pikante tomaten. Je kunt dit omzetten in een nog snellere maaltijd door de stamppot te vervangen door brood. Serveer er dan wat sla bij.