Skip to main content

Andijviestamppot met kalfsgehaktbal

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Eigenheimer aardappelen
  • 2 krop(pen) Andijvie
  • 4 stuk(s) Kalfsgehaktbal

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 1 klont Boter
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water met zout op voor de aardappels. Schil de aardappels, snij ze in gelijke delen en kook gaar in 15 minuten.
  2. Snij de andijvie in reepjes en was de andijvie (bijvoorbeeld met behulp van een sla-centrifuge).
  3. Verwarm de olie in de koekenpan en warm de gehaktballen langzaam op, ze zijn namelijk al gaar. Maak eventueel met een scheutje water de aanbaksels los voor een jus.
  4. Stamp de aardappels met een klontje boter en een scheutje melk en roer de andijvie er doorheen. Zet de pan terug op een laag vuurtje en roer het geheel zodat de andijvie iets slinkt (dit hoeft niet als je van lekker knapperig houdt). Breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Serveer de andijvie met de gehaktbal.
  6. Tip 1: als je dat lekker vindt kan je nog een restje gele peen in kleine stukken meekoken met de aardappels, voor een klein zoetje in je andijviestamp.