Andijviestamppot met merguez worstjes
Varken
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 500 gram aardappelen nicola
- 300 gram andijvie
- 4 stuks merguez van Wild van Wild
In Huis
- olie om te bakken
- 100 ml melk
- 25 gram boter
- 2 el grove mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de aardappelen toe en kook ze in 15-20 minuten gaar. Was ondertussen de andijvie en snijd deze in fijne reepjes. Laat goed uitlekken.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de merguez worstjes zachtjes rondom bruin in ca. 10 minuten. De worstjes zijn al gegaard en hoeven dus slechts even opgewarmd te worden!
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de melk, boter en grove mosterd toe en meng tot een smeuïge puree. Schep de andijvie erdoor en verwarm kort mee tot de andijvie wat geslonken is.
- Serveer de stamppot met de gebakken merguez worstjes.