Skip to main content

Andijviestamppot met rode ui, pijnboompitten en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 400 g Knolselderij
  • 50 g Pijnboompitten
  • 1 krop(pen) Andijvie
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 pakje(s) Geitenkaas

In Huis

  • 1 scheutje(s) Melk
  • optioneel Boter (klontje)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en de knolselderij en snij in stukken. Kook ze in een kleine laag water gaar in ca. 20 minuten.
  2. 2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet verbranden, dat kan snel gaan!
  3. 3. Snij de andijviekrop in vieren en dan in zo dun mogelijke reepjes en was goed met behulp van een slacentrifuge.
  4. 4. Snipper de rode ui heel fijn. Kruimel de helft van de geitenkaas in een bakje voor op tafel.
  5. 5. Als de aardappels gaar zijn, laat ze dan even goed uitstomen. Stamp er een smeuïge puree van met een scheutje melk, de andere helft van de geitenkaas en eventueel een klontje boter.
  6. 6. Roer de rauwe rode ui en de pijnboompitjes erdoor en maak op smaak met peper en zout. Roer als laatste de reepjes andijvie erdoor en warm nog even goed door op het vuur.
  7. 7. Schep de andijviestamppot op en laat iedereen aan tafel naar smaak verkruimelde geitenkaas erover strooien.