Andijviestamppot met roodlof, zongedroogde tomaatjes, Brabantse blauwschimmelkaas en rozemarijnolie

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Andijviestamppot met roodlof, zongedroogde tomaten, blauwschimmelkaas en rozemarijnolie | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1200 gram Doré aardappelen
  • 400 gram andijvie
  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes (gehakt)
  • 150 gram Brabantse blauwschimmel
  • 1 bakje zongedroogde tomaatjes

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • 6 el (milde) olijfolie
  • scheut melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Snij de andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes.
  3. Hak de rozemarijnnaaldjes en de knoflook fijn en zet in een klein steelpannetje op met de (milde) olijfolie. Warm 2-3 minuten rustig door. Zorg dat de knoflook niet aanbrandt, want dan wordt ze bitter. Voeg een beetje zout toe en zet even weg.
  4. Verkruimel de blauwschimmelkaas en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
  5. Stamp de aardappels tot puree met een flinke scheut melk en ongeveer de helft van de kaas, peper en zout. Roer de andijvie en roodlof er doorheen terwijl het op een laag pitje staat.
  6. Doe de rozemarijnolie, blauwe kaas en zongedroogde tomaten in schaaltjes en zet op tafel.
  7. Serveer de stamppot en laat iedereen er naar smaak blauwschimmelkaas, tomaat en rozemarijnolie bij doen.