Skip to main content

Appel-jam broodtaart

Nagerecht

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks volkoren zaadbrood
  • 2 eetlepels jam

In Huis

  • klontje boter
  • 2 el rozijnen
  • 2 stuks appels
  • citroensap (uit een flesje)
  • 0.5 tl kaneel
  • 2 el havermout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak het voorgebakken brood voor 8-10 minuten. Snij daarna 6 sneetjes en laat afkoelen. Laat de oven aanstaan.
  3. Bestrijk de springvorm met wat boter.
  4. Snij de korsten van de afgekoelde sneetjes brood. Rol de sneetjes met een deegroller wat platter en bekleed de wanden en bodem van de vorm hiermee. Bak dit 10 minuten in de hete oven lichtbruin. Draai daarna de oven terug op 160 graden.
  5. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  6. Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snij de appels in dunne partjes. Meng er wat citroensap en kaneel door.
  7. Strooi de havermout over de broodbodem. Schik de parten appel in de vorm en strooi de rozijnen erover.
  8. Bak de appeltaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar.
  9. Roer de jam los met een beetje citroensap en druppel dit over de nog warme appels.
  10. Laat de taart wat afkoelen en snij hem in 6 punten.