Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Appel-jam broodtaart

Nagerecht

  • Totale tijd minuten
Appel met appelchips en ijs | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ciabatta
  • 2 stuks appel

In Huis

  • klontje boter
  • 2 el rozijnen
  • citroensap (uit een flesje)
  • 0.5 tl kaneel
  • 2 el havermout
  • 2 el jam
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak het brood af in 8-10 minuten. Snij daarna 6 sneetjes en laat afkoelen. Laat de oven aanstaan.
  3. Bestrijk de springvorm met wat boter.
  4. Snij de korsten van de afgekoelde sneetjes brood. Rol de sneetjes met een deegroller wat platter en bekleed de wanden en bodem van de vorm hiermee. Bak dit 10 minuten in de hete oven lichtbruin. Draai daarna de oven terug op 160 graden.
  5. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  6. Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snij de appels in dunne partjes. Meng er wat citroensap en kaneel door.
  7. Strooi de havermout over de broodbodem. Schik de parten appel in de vorm en strooi de rozijnen erover.
  8. Bak de appeltaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar.
  9. Roer de jam los met een beetje citroensap en druppel dit over de nog warme appels.
  10. Laat de taart wat afkoelen en snij hem in 6 punten.