Appelcrumble met walnoten en yoghurt

Nagerecht

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Appelcrumble met walnoten en yoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuks Elstar appel
  • naar smaak crème fraîche

In Huis

  • 2 el dragonblaadjes
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • 20 gram suiker (voor het fruit)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gram roomboter
  • 90 gram suiker (voor de cumble)
  • 100 gram bloem
  • 50 gram havermout vlokken
  • naar smaak walnoten
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appel. Verwijder het klokhuis van de appel en snij in kleine blokjes. Hak de dragonblaadjes fijn. Doe in een kom en voeg een kneepje citroensap toe. Mix met de suiker en kaneel en verdeel over een ingevette ovenschaal. Zet even weg.
  3. Snij de boter in kleine blokjes. Mix met de suiker, bloem, havermout en een klein snufje zout (de boter is ook al zout). Kneed (met niet al te warme handen) tot je een crumble hebt en dus niet te fijn. Verdeel over de appel en schuif in de oven voor 40 minuten.
  4. Serveer de crumble met een schepje crème fraîche en eventueel wat walnootjes.