Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Arabische crunchy kikkererwten met paksoi-wok en couscous met verse kruiden

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Arabische crunchy kikkererwten met paksoi-wok en couscous met verse kruiden | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 pot kikkererwten
  • 1 bakje Arabische specerijen
  • 250 gram couscous
  • 400 gram peen
  • 200 gram hart van bleekselderij
  • 15 gram koriander
  • 15 gram peterselie
  • 10 gram dille
  • 1 stils paksoi
  • 100 gram rozijnen
  • 1 stuks limoen

In Huis

  • olie om te bakken
  • naar smaak paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Meng samen met een scheut olijfolie, de Arabische specerijen en wat paprikapoeder naar smaak, zout en peper op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ca. 20 minuten tot deze krokant en goudbruin zijn. Hussel de kikkererwten na ca. 10 minuten om.
  3. Zet de waterkoker aan. Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  4. Schil de peen en snij in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een wok- of hapjespan en bak de peen even aan.
  5. Snij intussen het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) in dunne plakjes. Hak de verse kruiden (koriander, peterselie en dille) fijn. Doe de bleekselderij, verse kruiden en rozijnen in een grote schaal.
  6. Snij de steel (witte gedeelte) van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Bak de steel een paar minuten mee met de peen. Hak de knoflook fijn, voeg de knoflook en het paksoiblad op het laatst toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaaltje (hou warm).
  7. Meng de couscous door de bleekselderij, verse kruiden en rozijnen. Voeg een goede scheut olijfolie extra vierge toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de warme groenten, crunchy kikkererwten en laat iedereen er een partje limoen over uitknijpen.
  8. Goed te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,25 tl chilivlokjes, 1 tl korianderpoeder, 2 tl kardemompoeder. In het 2p bakje zit de helft.