Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Arepas met gekruide paddenstoelen en Chaumes

  • Totale tijd minuten
Tartaar speciaal met champignons, broccoli en rijst | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 bakje(s) Paddenstoelen
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 500 g Polenta
  • 600 ml Water
  • 1 tl Bakpoeder
  • 4 el Olie
  • 1 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 blaadje(s) Dragon
  • 4 el Basilicum
  • 100 g Chaumes kaas
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Maar de arepas. Meng de polenta met het warme water, zout en bakpoeder tot een stevig deeg. Laat minimaal 15 minuten rusten.
  2. Snijd de paddenstoelen en bleekselderij in stukken. Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de dragon en basilicum fijn.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui en bleekselderij zachtjes 10 minuten aan. Voeg de paddenstoelen en de knoflook toe en bak mee tot de paddenstoelen zacht beginnen te worden. Breng op smaak met peper en zout. Roer de dragon en basilicum er door. Haal van het vuur.
  4. Maak van het deeg 8 arepas. Vorm met vochtige handen koekjes van ca. 15 cm.
  5. Verhit een beetje plantaardige olie in een koekenpan en bak de koekjes om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Leg de arepas op de ovenplaat en schep er het paddenstoelenmengsel op.
  7. Snijd de kaas in plakjes en leg op de paddenstoelen. Zet ca. 10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  8. Serveer met een eenvoudige groene salade.
  9. Voor de arepas: 500 g voorgekookte polenta, 600 ml warm water, zout, 1 tl bakpoeder, plantaardige olie Voor de paddenstoelen : 1 stengel bleekselderij, 2 teentjes knoflook, 1 el dragonblaadjes, 4 el basilicumblaadjes, 3 el olijfolie, 100 g Chaumes of andere milde roodschimmel kaas