Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aromatische driekleuren rijst met wintergroenten en Midden-Oosterse kip

Kip

  • Totale tijd minuten
Aromatische driekleuren rijst met wintergroenten en Midden Oosterse kip | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram gemengde rijst
  • 2 stuks venkel
  • 300 gram witte kool
  • 400 gram Midden Oosterse kip
  • 1 stuks rode peper
  • 1 el gember
  • 1 stuks limoen
  • 3 el munt
  • 3 el koriander
  • 1 stuks paksoi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 el sojasaus
  • 4 el milde olie
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water met wat zout. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 20-25 minuten gaar en droog.
  2. Verwarm olie in een wok. Snij het kontje en loof van de venkel, halveer en snij in dunne halve maantjes. Bak stevig aan in de hete olie. Snij de witte kool in plakken van ca. 1,5 cm en dan in stukjes, zodat je vierkantjes krijgt. Bak op stevig vuur mee met de venkel. Bestrooi met zout. Schep af en toe om en draai zo nodig na een poosje het vuur wat zachter. Het is lekker als het aan de randjes wat gaat bruinen.
  3. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar in ca. 8 minuten.
  4. Maak de dressing. Snij de rode peper fijn, laat indien gewenst de zaadjes zitten voor extra pit. Rasp de gember. Rasp de limoen en pers het sap. Doe samen in een kommetje met de sojasaus en milde olie. Hak de munt en koriander echt mooi fijn voor extra smaakeffect. Roer door de dressing. Breng verder op smaak met nog wat zout en peper.
  5. Spoel de paksoi af. Snij de paksoi stengels in plakjes en het blad in repen. Bak als de kool en venkel beetgaar zijn, de paksoi mee tot ze iets is geslonken.
  6. Doe de groenten met de rijst en dressing in een schaal en meng goed.
  7. Serveer de kip erbij. Giet evt. wat van de kipolie door de rijstsalade.