Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aromatische driekleurenrijst met wintergroenten, kastanjechampignons en cashewnoten

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Aromatische driekleurenrijst met wintergroenten, kastanjechampignons en cashewnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram gemengde rijst
  • 2 stuks venkel
  • 300 gram witte kool
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 stuks rode peper
  • 1 el gember
  • 1 stuks limoen
  • 3 el munt
  • 3 el koriander
  • 1 stuks paksoi
  • 200 gram cashewnoten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 el sojasaus
  • 4 el milde olie
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water met wat zout. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 20-25 minuten gaar en droog.
  2. Verwarm olie in een wok. Snij het kontje en loof van de venkel, halveer en snij in dunne halve maantjes. Bak stevig aan in de hete olie. Snij de witte kool in plakken van ca. 1,5 cm en dan in stukjes, zodat je vierkantjes krijgt. Bak op stevig vuur mee met de venkel. Bestrooi met zout. Schep af en toe om en draai zo nodig na een poosje het vuur wat zachter. Het is lekker als het aan de randjes wat gaat bruinen.
  3. Snij de kastanjechampignons in kwarten. Bak de champignons in wat olie in een koekenpan op hoog vuur tot ze bruinen. Bestrooi met wat zout.
  4. Maak de dressing. Snij de rode peper fijn, laat indien gewenst de zaadjes zitten voor extra pit. Rasp de gember. Rasp de limoen en pers het sap. Doe samen in een kommetje met de sojasaus en milde olie. Hak de munt en koriander echt mooi fijn voor extra smaakeffect. Roer door de dressing. Breng verder op smaak met nog wat zout en peper.
  5. Spoel de paksoi af. Snij de paksoi stengels in plakjes en het blad in repen. Bak als de kool en venkel beetgaar zijn, de paksoi mee tot ze iets is geslonken.
  6. Doe de groenten en champignons met de rijst en de dressing in een schaal en meng goed. Serveer er lekker veel cashewnoten bij.