Skip to main content

Asperge pie met roodlof- komkommer salade en koolrabisoep

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Asperge-pie
  • 3 stuk(s) Roodlof
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 zakje(s) Rucola

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 1 liter Kokend water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 el Yoghurt
  • 1 el Mayonaise
  • 1 el Water
  • 1 tl Honing
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt elders deze week ook rucola nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
  3. 1. Schil de koolrabi grondig, met name aan de onderkant, daar zit vrij taaie schil. Snij in blokjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  4. 2. Fruit de ui glazig in een soeppan. Voeg de koolrabi en de knoflook toe en bak even mee. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe. Kook de koolrabi gaar in ca. 15 minuten.
  5. 3. Bak de pies zonder foliebakje, in ca. 18 minuten af in de voorverwarmde oven.
  6. 4. Meng in een slabak de yoghurt, mayonaise, honing en 1 el water. Breng goed op smaak met peper en zout.
  7. 5. Verwijder het kontje van de roodlof, halveer in de lengte en snij in reepjes. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een lepeltje de zaadjes. Snij in halve maantjes. Snij de lente ui in dunne ringetjes. Meng alles door de dressing en voeg vlak voor het serveren de rucola toe.
  8. 6. Staafmix de soep glad en maak op smaak met peper, zout en evt. wat marjoraan als je dat hebt. Serveer met de pie en de roodlof-salade.