Skip to main content

Asperge-ricotta quiche

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Witte asperges
  • 4 el Peterselie
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Eidooier

In Huis

  • 300 g Bloem
  • 150 g Boter
  • 15 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 400 g Ricotta
  • 1 stuk(s) Citroenrasp
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • snufje(s) Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng bloem, boter, 1 heel ei en 1 dooier, olie, zout en peper. Kneed tot een soepel deeg. Doe in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast (je kunt ook gewoon hartig taartdeeg kopen).
  3. Schil de asperges en verwijder harde delen van de onderkant. Kook de asperges gaar in ca. 8 minuten. Laat goed uitlekken.
  4. Meng de ricotta, de rest van de eieren, de citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vet een bakvorm in. Rol het deeg uit en beleg hiermee de bakvorm.
  5. Leg de asperges in de schaal en verdeel het ricottamengsel er over. Bestrooi met de peterselie. Bak ca. 15 minuten in het midden van de oven. Laat een beetje afkoelen en serveer.
  6. <br>Tip: maak er een complete maaltijd van door te combineren met de vega Caesarsalad uit het derde recept van dit boekje.