Skip to main content

Aspergefrittata met gebakken puntpaprika en aardappel

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Nicola aardappelen
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 8 stuk(s) Groene asperges

In Huis

  • 120 ml Room
  • 5 el Olijfolie (extra vierge)
  • 120 g Pecorino
  • naar smaak Peper en zout
  • handje(s) Verse kruiden
  • optioneel Oude kaas
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en kook bijna gaar in ca. 15 minuten. Laat een beetje afkoelen en snij in plakjes.
  2. Snij de asperges in stukken van 5 cm. Kook ze in een pan met water met wat zout beetgaar. Laat goed uitlekken.
  3. Hak de verse kruiden. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de room en wat peper en zout naar smaak. Roer de kruiden en kaas door het mengsel. Doe het eimengsel in een koekenpan die ook in de oven kan. Leg dan de asperges erin. Bak op middelhoog vuur totdat de onderkant lichtbruin is geworden.
  4. Snij de paprika's in repen en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak eerst de ui even aan. Voeg de paprika toe en bak mee totdat hij zacht is geworden. Bestrooi met peper en zout.
  5. Zet de ovengrill aan. Bak de aardappels in 2 eetlepels olie om en om goudbruin. Zet de koekenpan in het midden van de oven om de bovenkant te laten stollen. Let goed op, dit gaat snel!
  6. Snij de frittata in punten en serveer met de paprika en aardappels.
  7. <br>Let op: voor de verse kruiden in dit recept kun je bijvoorbeeld kiezen voor verse peterselie, basilicum of dragon.