Skip to main content

Asperges met beenham, eieren, botersaus en gekookte aardappels

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram beenham
  • 800 gram aardappelen
  • 8 eieren
  • 1.40 kilo witte asperges
  • om te garneren peterselie

In Huis

  • 100 gram boter
  • 1 el azijn
  • 1 tl water
  • snufje(s) suiker
  • naar smaak vinaigrette
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op het vuur voor de aardappels.
  2. Haal de ham uit de koelkast zodat deze op temperatuur komt.
  3. Was de aardappels, snij in stukken en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Leg na ca. 7 minuten de eieren erbij.
  4. Schil de asperges met een dunschiller. Zet ze onder water, voeg zout toe en breng aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur uit en laat afgedekt ca. 10 minuten staan.
  5. Smelt de boter in een klein pannetje, let goed op dat ze niet bruin wordt.
  6. Serveer de asperges met de gekookte eieren, botersaus, gekookte aardappels en ham. Garneer met peterselie
  7. Heb je meer tijd? Maak dan een hollandaisesaus: scheid van 1 ei de dooier van het eiwit en doe de dooier in een bakje waarin je kan staafmixen. Doe de azijn, een snuf zout en het water bij het eigeel. Zet de staafmixer aan en giet heel langzaam in een dunne straal de gesmolten boter erbij. Maak op smaak met peper (en als nodig nog wat zout) en/of suiker.