Skip to main content

Asperges met ei, walnoot en gebakken aardappels

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 1.50 kilo Witte asperges
  • 1 bosje(s) Peterselie
  • 80 g Walnoten
  • 1 krop(pen) Sla

In Huis

  • 500 ml Kokend water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 klont(en) Boter
  • 125 g Boter
  • 40 g Bloem
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt meerdere keren aardappels en bindsla nodig deze week.
  2. 1. Zet een pan water op het vuur. Was de aardappels, snij in stukken en kook ze een minuut of vijf voor.
  3. 2. Kook de eieren in 7 a 8 minuten hard (eventueel met de aardappels mee).
  4. 3. Zet ook een grote pan water en zout op om de asperges in te koken. Bereid de bouillon voor.
  5. 4. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de kontjes. Haal er iets meer dan een cm van af (eventueel kontjes en schillen meekoken in het water voor de smaak). Bak de aardappels in de klont boter totdat ze lekker goudbruin zijn en bestrooi met zout.
  6. 5. Kook de asperges 5-7 minuten (afhankelijk van de dikte) in ruim kokend water. Draai dan het vuur uit en laat nog 2-3 minuten staan om verder te garen.
  7. 6. Hak de peterselie fijn. Hak de walnoten fijn.
  8. 7. Smelt in een steelpannetje ongeveer 1/3 van de boter voor het sausje. Voeg hier de bloem aan toe. Giet steeds scheutjes groentebouillon erbij en blijf roeren totdat hij wordt opgenomen. Laat daarna een minuut of 3 koken. Haal van het vuur en voeg de rest van de boter klontje voor klontje toe. Maak op smaak met zout en peper en een beetje nootmuskaat naar smaak.
  9. 8. Pel de eitjes. Was de sla. Leg de asperges op de sla, strooi er de peterselie en walnoten over. Leg de gebakken aardappeltjes en halve gekookte eieren ernaast en serveer de saus erbij.