Skip to main content

Asperges met saus van rode paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo witte asperges
  • 2 rode puntpaprika
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 el sherryazijn
  • om te bakken olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Maak een saus van de paprika. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paprika zachtjes aan. Knijp de knoflook uit boven de paprika en bak even mee. Bestrooi met de oregano en schep om. Schenk er de azijn bij en doe het deksel op de pan. Laat ca. 10 minuten zachtjes stoven tot de paprika helemaal gaar is.
  2. Doe de paprika in de blender en pureer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat sherryazijn.
  3. Schil de asperges met een dunschiller. Kook de asperges is ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Laat uitlekken en leg op een schaal. Schenk de paprikasaus over de onderkanten van de asperges. Houdt de koppen vrij. Bestrooi met de gehakte peterselie.
  4. <br>Tip: combineert goed met een eiergerecht. Bijv. roerei met stukjes tomaat of merguez met stukjes tomaat voor de vleeseters.