Skip to main content

Asperges met venkelroom en BeemsterValery aardappels

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1.40 kilo witte asperges
  • 1 sjalot
  • 1 tl venkelzaad
  • 200 ml slagroom
  • 600 gram BeemsterValery aardappels
  • 6 eieren
  • 0.50 zakje rucola

In Huis

  • 1 klont boter
  • 125 ml witte wijn
icon package

Recept stappen

  1. Schil de asperges grondig en snij het houterige deel van de onderkant, ca. 2 cm.
  2. Snipper de sjalot vrij fijn. Verwarm een flinke klont boter in een afdekbare hapjespan. Fruit de sjalot zachtjes mooi glazig. Bestrooi met zout.
  3. Voeg na ca. 3 minuten het venkelzaad toe en bak heel even mee. Voeg de witte wijn* toe en laat de alcohol een minuutje verdampen. Voeg de room toe. Leg de asperges erin en kook afgedekt 15-20 minuten zachtjes gaar. Hussel halverwege om, mochten ze niet helemaal onderstaan.
  4. Maak de BeemsterValery schoon en halveer. Zet op in voldoende water met zout en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 10 minuten. Leg de eitjes er na. ca 3 minuten bij en kook mee, half hard in ca. 7 minuten.
  5. Was de rucola en scheur in wat kleinere stukken.
  6. Serveer de asperges met de aardappels, de venkelroom en de eitjes. Garneer met de rucola. Of serveer op een bedje van ;)
  7. *Heb je echt geen witte wijn en de buren ook niet….? Blus dan de sjalot af met 2 el witte wijnazijn. Voeg evt. een kwart blokje bouillon toe (laat het zout bij de ui dan weg) en breng de saus later nog op smaak met een klein kneepje citroensap. Dat is sowieso lekker.