Skip to main content

Asperges uit de oven met citroentahinsaus en aardappeltjes

Recept van de Veganbox

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.80 kilo aardappelen vastkokend
  • 1.40 kilo asperges
  • 1.50 citroen
  • 6 el tahin
  • 6 el pijnboompitten
  • om te garneren pijnboompitten

In Huis

  • olijfolie om te besprekelen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels schoon en snij in gelijke partjes. Leg in een ovenschaal, besprenkel (ruim) met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet 30-35 minuten in de oven (hussel halverwege even om!).
  2. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de kontjes. Haal er iets meer dan een cm van af. Leg de asperges in een grote ovenschaal en besprenkel met wat olie en peper en zout. Schuif bij de aardappeltjes in de oven en bak ca. 30 minuten tot ze gaar zijn.
  3. Maak intussen de citroentahinsaus. Knijp de citroen uit in een kommetje en pers de knoflook erbij. Voeg de tahin en olijfolie extra vierge toe en mix tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout en voeg evt wat water toe om het te verdunnen (of voor meer saus). Zet even weg, de saus dikt nog iets in.
  4. Rooster de pijnboompitten al omschuddend in een koekenpan (zonder olie), zodat ze licht verkleuren. Zet apart. Hak de peterselie fijn.
  5. Check of de aardappels en asperges gaar zijn en haal uit de oven. Verdeel de asperges over de borden met de gebakken aardappeltjes ernaast. Verdeel de citroentahinsaus en de pijnboompitjes erover. Garneer met de peterselie.