Asperges uit de oven met citroentahinsaus en aardappeltjes

Recept van de Veganbox

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten
Asperges uit de oven met citroentahinsaus en aardappeltjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 900 gram Frieslander aardappelen
  • 1000 gram witte asperges
  • 3 el citroen
  • 6 el tahin
  • 30 gram pijnboompitten
  • 0.5 bosje peterselie
  • 0.5 krop sla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels schoon en snij in gelijke partjes. Hussel in een mengkom met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster bruin en gaar in 30-35 minuten.
  2. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de kontjes (1 a 2 cm). Leg in een grote ovenschaal en besprenkel met wat olie, peper en zout. Schuif bij de aardappeltjes in de oven en bak 25-30 minuten tot ze gaar zijn.
  3. Maak de citroentahinsaus. Pers de aangegeven hoeveelheid sap in een kommetje en pers de knoflook erbij. Voeg de tahin en olijfolie extra vierge toe en mix tot een glad geheel. Verdun evt. met een beetje heet water. Breng op smaak met peper en zout. Lijkt de saus een beetje te schiften? Geen paniek! Voeg nog wat heet (!) water toe en klop goed door.
  4. Rooster de pijnboompitten al omschuddend in een koekenpan (zonder olie), zodat ze licht verkleuren. Zet apart. Hak de peterselie fijn.
  5. Maak in een slakom een simpele vinaigrette bijv. (bij 4p): 3 el olijfolie, 1 el balsamico, 1 tl mosterd en wat peper en zout. Pluk de blaadjes van de sla en was m.b.v. een slacentrifuge. Meng door de vinaigrette.
  6. Check of de aardappels en asperges gaar zijn en haal uit de oven. Verdeel de asperges over de borden met de gebakken aardappeltjes ernaast. Verdeel de citroentahinsaus en de pijnboompitjes erover. Garneer met de peterselie.