Skip to main content

Asperges zoals in Spanje

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g asperges
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 tl oregano
  • 2 el sherryazijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de asperges. Snij de paprika's open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in stukjes. Hak de peterselie fijn.
  2. Maak een saus van de paprika. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paprika zachtjes aan. Voeg de geperste knoflook toe en bak even mee. Bestrooi met de oregano en schep om. Schenk er de azijn bij en doe het deksel op de pan. Laat ca. 10 minuten zachtjes stoven tot de paprika's helemaal gaar zijn. Doe de paprika in de blender en pureer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat sherry-azijn.
  3. Kook de asperges in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Laat uitlekken en leg op een schaal. Schenk de paprikasaus over de onderkanten van de asperges. Houd de koppen vrij. Bestrooi met de gehakte peterselie.
  4. Wijnsuggestie:Viognier - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk)
  5. <br>Tip: combineert goed met een eiergerecht. Bijv. roerei met stukjes tomaat en ham voor de vleeseters.