Skip to main content

Aspergesalade met dragon met kaasfrittata

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g asperges
  • 2 el peterselie
  • 150 g geraspte kaas
  • 6 stuk(s) eieren

In Huis

  • 1 el dragon
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el slagroom
  • 25 g boter
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet alvast een pan met water op het vuur voor de asperges.
  2. Schil de asperges met een eenvoudige dunschiller van boven naar beneden. Hou het kopje vast en schil ze zorgvuldig. Snij de onderkant van de stelen eraf (max 1,5cm).
  3. Kook de asperges in 7 a 10 minuten gaar. Laat ze schrikken onder de koude kraan om zo het gaarproces te stoppen.
  4. Hak de dragon fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Maak een dressing van olijfolie, azijn, dragon, peper en zout, doe die over de nog warme asperges en bestrooi dan met de Parmezaanse kaas.
  6. Hak wat peterselie fijn.
  7. Maak dan de kaasfrittata: klop de eieren los met de peterselie, room, de geraspte kaas, peper en zout. Smelt de boter in een goede koekenpan en giet als de boter zacht is het eimengsel erin. Als de rand iets begint te stollen draai je het vuur laag en leg je een deksel op de pan. Zo wordt de frittata zacht en romig. Als de bovenkant bijna droog is klap je hem dubbel zodat hij van binnen nog een klein beetje zacht is.
  8. Dien de frittata op met de aspergesalade.
  9. Wijnsuggestie: Viognier - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk)