Aspergesoep

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Aspergesoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram witte asperges
  • 1 stuks ui
  • 100 ml crème fraîche

In Huis

  • 1000 ml kokend water
  • 2 stuks bouillonblokjes (kip of groenten)
  • om te bakken olie
  • 50 gram bloem
icon package

Recept stappen

  1. Breng de aangegeven hoeveelheid water samen met de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de kontjes (1 à 2 cm). Zodra het water kookt voeg je de asperges en de schil toe, de kontjes gooi je weg.
  3. Laat de asperges ongeveer 10 minuten meekoken tot deze gaar zijn en haal ze daarna uit de soep. Laat de schillen in de soep en laat het geheel nog een half uurtje pruttelen.
  4. Giet na een half uur de soep af door een vergiet en vang de bouillon op. Als er erg veel water verdampt is dan kan je dit nog aanvullen met wat extra kokend water.
  5. Verwarm olie in een soeppan, snipper de ui en fruit glazig. Voeg de bloem toe en bak even kort mee. Schep beetje bij beetje de bouillon erbij en mix met een garde tot een gebonden soep.
  6. Snij de asperges in stukjes en hou de topjes even apart. Voeg de stukjes asperge toe aan de soep (niet de topjes!) en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de soep en verdeel de aspergetopjes. Je kan de soep nog op smaak brengen met eventueel wat zalm, peterselie of een gekookt eitje.