Skip to main content

Aspergesoep met Caesar salad en knoflookcroutons

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Soepasperges
  • 3 krop(pen) Romaine sla
  • 2 stuk(s) Ciabatta
  • 1 stuk(s) Ui
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 1 blikje(s) Ansjovis
  • 4 el Yoghurt

In Huis

  • 1 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 el Bloem
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 klont(en) Boter
  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Water
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan water op met de bouillonblokjes. Schil de asperges en doe de schillen en de kontjes bij de bouillon (of zoveel schillen als past in de pan, ze moeten onder water staan). Breng aan de kook. Snij de puntjes van de asperges en hou apart. Snij de rest van de asperges in stukjes.
  2. 2. Zet een klein pannetje water op (voor de eieren straks). Snij de sla in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de ciabatta in plakjes en dan in dobbelsteentjes.
  3. 3. Snipper de ui, fruit deze in een soeppan en voeg als die glazig is de asperges toe (niet de puntjes!). Voeg dan de bloem toe en roer alles een minuutje om.Giet de bouillon door een zeef en vang op in een maatbeker. Doe om te beginnen 1000 ml (bij 4p) bouillon bij de asperges. Kook de asperges gaar in circa 10 min.
  4. 4. Als het water voor de eieren kookt blancheer je 5 min de puntjes van de asperges. Schep ze uit het water, spoel koud af en zet even weg. Doe nu de eieren in de pan. Kook ze half hard in circa 6 a 7 min. Laat schrikken.
  5. 5. Smelt in een koekenpan een klont boter. Hak een klein teentje knoflook fijn. Bak de croutons lekker bruin en doe helemaal op het laatst de knoflook erbij, hussel even om en doe het vuur uit. Bestrooi met peper en zout.
  6. 6. Mix de soep, kijk of de dikte goed is, voeg anders nog wat bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en een beetje nootmuskaat.
  7. 6. Maak de dressing: mix de ansjovis (niet het hele blikje!) samen met wat olie uit het blikje, de mayonaise, de yoghurt en 1 el water. Breng op smaak met peper en als nodig nog wat citroensap. Meng de dressing door de sla. Pel en halveer de eitjes en leg die erop. Strooi de aspergepuntjes en de croutons over de sla.
  8. Serveer de sla met de soep. J e kan de ansjovis ook vervangen door Parmezaanse kaas!