Aspergesoep met Caesar salade, achterham en knapperige croutons

  • Totale tijd 50 minuten
Aspergesoep met Caesar salade achterham en knapperige croutons | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram slagersachterham van Snuyters
  • 800 gram soepasperges
  • 1 stuks ciabatta
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks Frieslander aardappelen
  • 4 stuks eieren
  • 0.5 krop Romaanse sla
  • 1 stronk roodlof
  • 60 gram overjarige kaas
  • 1 bakje volle yoghurt
  • 4 handje spinazie

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olie om te bakken
  • boter om te bakken
  • 2 el mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de ham vast uit de koeling.
  2. Bereid de bouillon voor in een pan. Schil de asperges grondig en doe de schillen en de kontjes bij de bouillon. Breng aan de kook, dek af en draai het vuur zacht. Snij de puntjes van de asperges en hou apart. Snij de rest van de asperges in stukjes.
  3. Zet vast een pannetje water op, groot genoeg om eerst de aspergepuntjes in te koken en dan de eieren.
  4. Maak de croutons. Snij de ciabatta in dobbelsteentjes. Hussel ze in een mengkom met flink olie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
  5. Snipper de ui en fruit in boter in een soeppan glazig. Schil het aardappeltje (ca. 100 gram bij 4p) en snij in stukjes. Voeg toe, samen met de aspergestukjes. Niet de puntjes! Giet de bouillon door een zeef bij de asperges. Kook gaar in ca. 10 minuten.
  6. Kook de puntjes van de asperges in 5 minuten gaar. Schep ze uit het water, spoel koud af. Doe nu de eieren in de pan. Kook ze half hard in ca. 7 minuten.
  7. Snij de Romaanse sla en roodlof in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
  8. Maak de dressing: rasp de kaas en mix in het bakje van de staafmixer met de mayonaise, de helft(!) van yoghurt en ca. 2 el (bij 4p) water. Breng op smaak met peper en als nodig nog wat zout. Meng de dressing door de sla samen met een handje spinazie per persoon.
  9. Voeg de andere helft van de yoghurt bij de soep en pureer met een staafmixer. Kijk of de dikte goed is, voeg anders nog wat water toe. Breng op smaak met peper en indien nodig zout.
  10. Snij de ham in blokjes. Pel en halveer de eitjes. Schep de sla op en verdeel de ham, eieren, aspergepuntjes en croutons erover. Serveer de soep erbij. Wat blokjes ham in de soep is ook lekker natuurlijk!