Skip to main content

Aspergesoep met vegetarische Caesar salad en knoflookcroutons

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1.20 kilo soepasperges
  • 4 meerzaden ciabatta's
  • 1 rode ui
  • 8 eieren
  • 400 gram Romaine sla
  • 1 stronk roodlof
  • 80 gram overjarige kaas
  • 4 el yoghurt

In Huis

  • 1.50 liter water
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 2 el bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klont boter
  • 2 el mayonaise
  • nootmuskaat, naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op met de bouillonblokjes. Schil de asperges* en doe de schillen en de kontjes bij de bouillon (of zoveel schillen als past in de pan, ze moeten onder water staan). Breng aan de kook. Snij de puntjes van de asperges en hou apart. Snij de rest van de asperges in stukjes.
  2. Zet een klein pannetje water op voor de aspergepunten.
  3. Verwarm de oven op 180 graden voor de broodjes.
  4. Snipper de ui. Fruit de ui in wat olie in een soeppan en voeg als glazig de asperges toe. Niet de puntjes! Voeg dan de bloem toe en roer een minuutje om. Giet de bouillon door een zeef en vang op in een maatbeker. Doe om te beginnen 1000 ml (bij 4p) bouillon bij de asperges. Kook de asperges gaar in circa 10 minuten.
  5. Kook de puntjes van de asperges in 5 minuten gaar. Schep ze uit het water, spoel koud af en zet even weg. Doe nu de eieren in de pan. Kook ze half hard in circa 6 a 7 minuten. Laat schrikken.
  6. Snij de Romaine sla en roodlof in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de helft van de ciabatta's in dobbelsteentjes.
  7. Smelt in een koekenpan een klont boter. Hak een klein teentje knoflook fijn. Bak de croutons lekker bruin en doe helemaal op het laatst de knoflook erbij, zet direct het vuur uit (anders verbrandt de knoflook) en hussel goed door. Bestrooi met peper en zout.
  8. Bak de andere helft van de ciabatta's 10 min in de oven.
  9. Mix de soep met een staafmixer, kijk of de dikte goed is, voeg anders nog wat bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en een beetje nootmuskaat.
  10. Maak de dressing: rasp de kaas en mix driekwart ervan samen met de mayonaise, de yoghurt en 1 el (bij 4p) water. Breng op smaak met peper en als nodig nog wat zout. Meng de dressing door de sla. Pel en halveer de eitjes en leg die erop. Strooi de aspergepuntjes en de croutons erover.
  11. Serveer de sla met de soep, de rest van de kaas en de broodjes.
  12. * Zorg dat de schil helemaal is verwijderd om taaie stukken te voorkomen.