Skip to main content

Atjar van paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 1 stuk(s) gele paprika
  • 1 stuk(s) rode Spaanse peper

In Huis

  • 200 g witte kool
  • 4 el plantaardige olie
  • 3 el azijn
  • 3 el suiker
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de paprika's open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes. Snij de peper in ringetjes en ontdoe van het zaad. Snij de witte kool fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paprika’s en Spaanse peper 2 minuten aan. Schep uit de pan. Bak in dezelfde olie de kool 3 minuten. Voeg dan de paprikareepjes, Spaanse peper, azijn en suiker toe. Roerbak nog een 1/2 minuut en laat helemaal afkoelen.
  3. Wijnsuggestie:Viognier - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk) of Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)
  4. <br>Tip: lekker met rijst en sambaleieren.