Skip to main content

Aubergine met tomaatjes, peterselie en Waterlantse rauwe ham

Varken

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 aubergine
  • 10 gram peterselie
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram Waterlantse rauwe ham

In Huis

  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie (om in te vetten)
  • 3 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergine in ronde plakken van ca. 3 mm dik. Leg ze op keukenpapier en bestrooi met zeezout. Laat 15 minuten intrekken. Zo verliest de aubergine wat bitter sap.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Hak de peterselie fijn. Halveer de cherrytomaatjes en bak zachtjes aan in de hete olie. Snij de knoflook in plakjes en bak zachtjes mee. Voeg de peterselie toe. Laat in totaal ca. 15 minuten zachtjes stoven. Er zal dan een beetje een kleverige saus ontstaan. Zorg wel dat de tomaatjes hun vorm blijven behouden en roer niet te veel.
  3. Dep de aubergines met keukenpapier zodat je wat zout en vocht verwijdert. Kwast de aubergines in met wat olie en bak om en om bruin in een hete koekenpan.
  4. Leg ze op een schaal en sprenkel er de azijn over. Schep de tomaatjes en de saus in kleine schepjes erop en bestrooi met wat peper en de peterselie. Verdeel over 4 borden en leg er wat plakjes rauwe ham naast.
  5. Maak er een complete maaltijd van door dit gerecht te combineren met aardappelen uit de oven of gebakken aardappelen.