Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aubergine-paddenstoelenstoof met basmatirijst

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk-16-vegabijbel-isabel-paddenstoel-aubergine-stoof

Ingrediënten

In de box

  • 2 rode uien
  • 50 gram peen
  • 5 gram tijm
  • 200 gram champignons
  • 2 aubergine
  • 20 gram peterselie

In Huis

  • 0.5 blokje paddestoelenbouillon
  • 300 gram (volkoren) basmatirijst
  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op voor de rijst en de waterkoker aan voor de bouillon (250 ml met 0,5 bouillonblokje bij 4p).
  2. Snij de ui in ringen. Verhit wat olie in de stoofpan. Voeg de ui toe en stoof 5 minuten. Schil de peen en snij in plakjes. Voeg toe en bak 5 minuten mee. Hak intussen de knoflook en ris de tijm.
  3. Zet 60 gram rijst pp op in 120 ml water pp met wat zout en kook, vanaf het moment dat het water kookt, zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in ca. 8-10 minuten.
  4. Roer knoflook, tijm en bloem door het groentemengsel. Voeg de paddenstoelenbouillon toe en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Snij intussen de aubergine en boleten in blokjes van ca. 2 cm. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak de aubergine en boleten 5 minuten. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg het boleten-auberginemengsel toe aan de stoofpan. Roer goed en laat nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Snij intussen de peterselie fijn en roer een deel door de stoof.
  8. Schep voor het serveren de stoofschotel en de rijst in diepe kommen en bestrooi met de rest van de peterselie.