Skip to main content

Auberginecurry met santen

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1 stuk(s) ui
  • 4 takjes koriander

In Huis

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 1 el kurkumapoeder
  • 2 el korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 tl sambal
  • 1 el bruine suiker
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 Blok santen
  • 2 stengel(s) sereh
  • 300 g rijst
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit een beetje van de zonnebloemolie in een grote pan met dikke bodem. Bak in porties de aubergines om en om bruin. Leg op een schaal.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg weer een beetje olie aan de pan en bak de ui zachtjes 5 minuten aan.
  4. Voeg de knoflook, kurkumapoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en sambal toe en roerbak 2 minuten mee.
  5. Voeg de gebakken aubergine en de palmsuiker toe. Schenk de bouillon er bij en voeg de santen toe.
  6. Snijd het dikke gedeelte van de sereh in en stop tussen de aubergine. Breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken. Roer af en toe los.
  7. Bereid in de tussentijd de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  8. Haal de sereh uit de curry.
  9. Serveer de curry met de rijst en bestrooi met wat korianderblaadjes.