Skip to main content

Auberginefrittata met tomaatjes, verse kruiden en geitenkaas

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Aubergine
  • 10 stuk(s) Cherrytomaatjes
  • 1 takje(s) Basilicum
  • 2 takje(s) Bieslook
  • 5 blaadje(s) Munt
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 100 g Geitenkaas
  • 4 sneetje(s) Brood

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 bakje(s) Hummus
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de aubergine in dunne plakjes. Halveer de kerstomaatjes en hak de verse kruiden fijn.
  2. 2. Besmeer de aubergine met wat olijfolie en bak om en om bruin in een koekenpan die ook in de oven kan. Verdeel er de cherrytomaatjes over.
  3. 3. Klop de eieren los met wat peper en zout. Voeg de gehakte kruiden toe en meng. Giet dit mengsel over de aubergine in de koekenpan. Zet deze weer op het vuur en laat heel zachtjes bakken terwijl je de pan rustig heen en weer schudt, tot het ei half gestold is. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  4. 4. Verhit in de tussentijd de ovengrill. Brokkel de geitenkaas over het ei. Schuif de pan onder de grill en bak de bovenkant mooi gaar en goudbruin. Let goed op dat het niet te snel gaat! Rooster het brood en serveer bij de frittata samen met de humus.