Skip to main content

Auberginelasagne met ciabatta en caprese salade

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 aubergines
  • 1 banaansjalot
  • 20 gram basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • 60 gram overjarige kaas
  • 4 stuks ciabatta
  • 0.50 krop sla
  • 2 tomaten

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl (gedroogde) oregano
  • 500 ml passata
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • olijfolie om te bakken
  • naar smaak vinaigrette
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Pers de helft van de knoflook en meng met olijfolie, peper, zout en de helft van de oregano. Snij de aubergines schuin in dunne ovale plakken. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de plakken met de kruidenolie en bak in porties goudbruin terwijl je ondertussen verder gaat met de saus.
  2. Snipper de sjalot en hak de andere helft van de knoflook fijn. Fruit beide aan in wat olie in een afdekbare wok of hapjes pan. Pluk de blaadjes van de basilicum, hou er een paar apart voor de caprese salade en snij de rest fijn. Voeg de passata, de gedrooge chilivlokken, de andere helft van de oregano en de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. Snij één bol mozzarella in hele dunne plakjes en rasp de kaas en hou 1/4 apart.
  5. Vet een ovenschaal in. In principe (afhankelijk van de schaal) kan je drie lagen maken. Begin met een laagje tomatensaus. Verdeel daarover een paar plakjes gegrilde aubergine. Strooi wat geraspte kaas over de aubergine en herhaal de voorgaande stappen. Ga net zo lang door totdat alles op is. Beleg tot slot met de dunne plakjes mozzaralla en de achtergehouden kaas.
  6. Bak de lasagne in 10 minuten af. Leg de ciabatta's er 6-8 minuten bij.
  7. Was de sla en meng met een simpele vinaigrette naar smaak. Snij de andere bol mozzarella en de tomaten in plakken en leg dakpansgewijs op een bord. Garneer met wat olijfolie extra vierge, zout peper en de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer de aubergine lasagne met de sla, caprese en ciabatta.