Skip to main content

Auberginelasagne met ciabatta en sla

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 500 ml Passata
  • 400 g Spinazie
  • 350 g Ricotta
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 2 stuk(s) Ciabatta
  • 1 zakje(s) Sla

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Olijfolie
  • 2 tl Oregano
  • Olijfolie om te bakken
  • naar smaak Vinaigrette
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Pers de helft van de knoflook en meng met olijfolie, peper, zout en de helft van de oregano. Snij de aubergines schuin in dunne ovale plakken. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de plakken met de kruidenolie en bak in porties goudbruin terwijl je ondertussen verder gaat met de saus.
  2. 2. Snipper de sjalot, snij de rode peper fijn (laat zaadjes zitten voor een beetje pit) en hak de andere helft van de knoflook fijn. Fruit aan in wat olie in een afdekbare wok of hapjes pan. Voeg de passata en de andere helft van de gedroogde oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  3. 3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. 4. Was de spinazie en voeg na de 10 minuten steeds een pluk spinazie bij de tomatensaus, net zo lang totdat alle spinazie is geslonken.
  5. 5. Maak de ricotta op smaak met peper en zout en meng met 3/4 van de Parmezaanse kaas, geraspt. De rest is voor garnering.
  6. 6. Vet een ovenschaal in. In principe (afhankelijk van de schaal) kan je drie lagen maken. Begin met een laagje tomatensaus. Verdeel daarover een paar plakjes gegrilde aubergine. Verdeel een paar lepels van het ricottamengsel over de aubergine en herhaal de voorgaande stappen. Ga net zo lang door totdat alles op is, eindigend met een laag ricotta en de achtergehouden Parmezaan.
  7. 7. Bak de lasagne in 10 minuten af. Leg de ciabatta er 6-8 minuten bij.
  8. 8. Was de sla en meng met een simpele vinaigrette naar smaak. Serveer de lasagne met de sla en ciabatta.
  9. <br>Let op: je hebt vaker banaansjalot, Parmezaan en rode peper nodig deze week.