Skip to main content

Aubergines uit de oven met geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Rode paprika
  • 400 g Amsoi
  • 1 stuk(s) Uien
  • naar smaak Geitenkaas

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Schil van ingelegde citroen
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 3 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 120 ml Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Hak 2 teentjes knoflook en de ingelegde citroen zeer fijn en vermeng met de komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, 100 ml olijfolie en 1/2 tl zout.
  3. Halveer de aubergines. Snijd het vlees diagonaal in zodat je ruitjes krijgt. Snijd niet door tot op het vel. Besmeer de aubergine helften ruim met de marinade.
  4. Zet ze in een ovenschaal met de snijkanten naar boven en bak ca. 40 minuten in de oven tot ze helemaal zacht zijn.
  5. Snij de paprika open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in hele dunne reepjes. Snij de amsoi in reepjes en snipper de ui.
  6. Bereid de amsoi. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de paprika toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de amsoi toe en smoor nog ca. 7 minuten.
  7. Haal de aubergines uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Schep de amsoi erop en verbrokkel er wat geitenkaas over.
  8. Wijnsuggestie:Picpoul de Pinet - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk)
  9. <br>Tip: combineert goed met Marokkaans gekruide drumsticks en een bulgursalade.