Skip to main content

Aziatische Bumi tempeh met roerbakgroenten en rijst

Vegan

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 4 el gember
  • 2 el koriander
  • 1 ui
  • 600 gram broccoli
  • 2 paprika's
  • 1 rode peper
  • 2 stengels lente-ui
  • 400 gram Bumi tempeh

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes (event. met behulp van een vlamverdeler) in 25-30 minuten gaar en droog koken.
  2. Rasp de gember en snij de koriander fijn.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de broccoli in kleine roosjes en de paprika in stukjes. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan en bak hierin eerst de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg daarna de groenten toe en bak op hoog vuur 10 minuten. Voeg de helft(!) van de gember toe.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper. Snij de peper in stukjes en de lente-ui in ringetjes. Bak de rode peper en lente-ui de laatste minuut mee.
  5. Bak de tempeh 2-3 minuten in wat olijfolie. Voeg de rest van de gember toe, de sojasaus en 1 el water per persoon. Laat even pruttelen.
  6. Serveer de tempeh bij de rijst en de groenten. Verdeel de koriander over het gerecht.