Aziatische kikkererwtenburger met exotische salade en gebakken bataat

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Aziatische kikkererwtenburger met exotische salade en gebakken bataat | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks limoen
  • 1 stuks rode ui
  • 1 potje kikkererwten
  • 1 stuks ei
  • 1 stuks rode peper
  • 3 el koriander fijngehakt plus wat blaadjes voor garnering
  • 4 el paneermeel
  • 500 gram oranje bataat
  • 200 gram sperziebonen
  • 150 gram witte kool
  • 1 stuks lente-ui
  • 1 stuks komkommer
  • 4 bladeren paksoi, het groene blad

In Huis

  • 1 el witte wijnazijn
  • 0.5 tl zout
  • olie om te bakken
  • 3 el (milde) olie
  • 0.5 tl suiker
  • 1 el sojasaus
  • naar smaak mayonaise (optioneel)
  • naar smaak chilisaus (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de limoen en doe in een mengkom. Pers het limoensap en doe samen met de azijn in een slaschaal.
  2. Snij ongeveer de helft van de rode ui in dunne ringen en doe in de slaschaal samen met wat zout.
  3. Snipper de andere helft van de rode ui grof en doe in de mengkom samen met het zout (0,5 tl bij 4p). Giet de kikkererwten af. Doe de kikkererwten met het ei (even klutsen) bij ui en limoenrasp in de mengkom.
  4. Snij de rode peper met of zonder zaadjes in ringetjes. Voeg de helft bij de kikkererwten en doe de andere helft in de slaschaal. Hak de koriander grof (ook de steeltjes!) en voeg bij de kikkererwten. Bewaar wat blaadjes voor de salade.
  5. Maal het kikkererwtenmengsel met de staafmixer, niet helemaal fijn, maar ook niet al te grof. Roer het paneermeel erdoor. Vorm met natte handen een burger per persoon en laat op een bordje opstijven in de koelkast.
  6. Schil de bataat en snij in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bak in een ruime wok in wat olie een minuutje stevig aan en voeg 1 el water toe. Dek af en laat ca. 10 minuten zachtjes garen. Schep af en toe om en laat op het laatst zonder deksel een beetje bruin bakken.
  7. Zet een pannetje met een laagje gezouten water op. Verwijder de steeltjes van de sperzieboontjes en snij ze in stukjes van ca. 3 cm. Kook beetgaar in ca. 6 minuten.
  8. Snij een stukje (ca. 150 gram bij 4p) van de witte kool in fijne sliertjes. Leg de laatste 2 minuutjes boven op de boontjes. Giet en spoel koud af.
  9. Bak de burgertjes in een beetje olie ca. 3 minuten aan elke kant bruin en warm.
  10. Snij de lente-ui in ringetjes en bak even mee met bataat. Breng op smaak met wat zout of sojasaus.
  11. Meng de (milde) olie, suiker en de sojasaus bij de uiringen. Halveer de komkommer in de lengte en snij halve maantjes. Snij het groen van de paksoi in dunne slierten (ca. één blad pp). Doe beide in de slaschaal en voeg de afgegoten boontjes en witte kool toe. Garneer met de korianderblaadjes.
  12. Serveer de burgers met de gebakken bataat, de salade en eventueel wat mayonaise gemengd met wat chilisaus als je dat hebt!