Skip to main content

Aziatische kip gebakken in bier met roerbakgroenten en rijst

Kip

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijenvlees
  • 1 ui
  • 1 stronk broccoli
  • 500 gram palmkool
  • 1 rode peper

In Huis

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 2 el boter
  • 2 el sojasaus
  • 200 ml (donker) bier
  • 1 el gember
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse koriander (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes (event. met behulp van een vlamverdeler) in 25-30 minuten gaar en droog koken.
  2. Snij het kippendijenvlees in stukjes en bak op hoog vuur 2-3 minuten in de boter. Voeg als de stukjes dichtgeschroeid zijn de sojasaus en het bier toe en een klein beetje water. Laat 10 minuten pruttelen.
  3. Rasp de gember en voeg deze halverwege toe.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de broccoli in kleine roosjes. Verwijder de dikke nerf uit de palmkool en snij het blad in reepjes. Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak hierin eerst de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg daarna de groenten toe en roerbak ca. 10 minuten op hoog vuur.
  5. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper. Snij de peper in stukjes. Bak de rode peper de laatste minuut mee.
  6. Serveer de kippendij met de rijst en groenten. Verdeel eventueel koriander over het gerecht.