Skip to main content

Aziatische kip gebakken in zomerbier van Brouwerij Hoop met roerbakgroenten en rijst

Kip

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 200 ml Hoop Bier
  • 1 el gember
  • 1 ui
  • 600 gram broccoli
  • 2 paprika's
  • 1 rode peper
  • 2 el verse koriander

In Huis

  • 2 el boter
  • 2 el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes (event. met behulp van een vlamverdeler) in 25-30 minuten gaar en droog koken.
  2. Snij het kippendijenvlees in stukjes en bak op hoog vuur 2-3 minuten in de boter. Voeg als de stukjes dichtgeschroeid zijn de sojasaus en het bier toe en een klein beetje water. Laat 10 minuten pruttelen.
  3. Rasp de gember en voeg deze halverwege toe.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de broccoli in kleine roosjes en de paprika in stukjes. Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak hierin eerst de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg daarna de groenten toe en roerbak ca. 10 minuten op hoog vuur.
  5. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper. Snij de peper in stukjes en hak de koriander. Bak de rode peper de laatste minuut mee.
  6. Serveer de kippendij met de rijst en groenten. Verdeel de koriander over het gerecht.