Skip to main content

Babaganoush

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine

In Huis

  • 1 stuk(s) Limoen
  • 2 el Tahin
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Munt
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Prik de aubergines aan een vork en blaker ze zwart boven een hoge gasvlam. Je kunt ze ook onder de grill leggen en regelmatig draaien. Ga door tot alle kanten zwart zijn en de aubergine rimpelt. Laat afkoelen.
  2. Snij de aubergines in de lengte open en schep het vlees eruit. Leg het vlees in een zeef en laat 30 minuten uitlekken. Druk m.b.v. een lepel overtollig vocht er uit. Knijp het sap van de limoen uit. Roer in een klein kommetje het limoensap door de tahin tot deze is opgelost.
  3. Pers er de knoflook boven uit. Roer er 2/3 van de munt door en breng op smaak met peper en zout. Druk m.b.v. een lepel nog wat vocht uit de aubergine en doe in een schaal. Prak de aubergine fijn met een vork. Roer het tahinmengsel erdoor.
  4. Check op limoen, peper en zout. Schenk er wat olijfolie over en bestrooi met de rest van de munt. Serveer met stukjes brood.