Skip to main content

Babaganoush

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 3 el Fijngehakte bladpeterselie
  • om te serveren Brood

In Huis

  • 2 el Citroensap
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Rode wijnazijn
  • snufje(s) Suiker
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 225° C. Prik de aubergines rondom in met een vork of satéprikker. Leg een stuk aluminiumfolie op het ovenrooster en leg de aubergines erop. Laat ca. 40 minuten garen in de oven.
  2. 2. Trek het velletje van de aubergine en leg het auberginevlees in een vergiet. Druppel er twee eetlepels citroensap (bij 4p) over. Laat 15 minuten uitlekken en druk er wat vocht uit. Leg op een plank.
  3. 3. Hak de knoflook fijn en leg op de aubergine. Hak samen heel fijn met een scherp mes tot een puree ontstaat. Doe de puree in een schaal en meng al kloppend, langzaam met de olijfolie. Voeg op het laatst de azijn toe. Klop met een vork tot een romige dip. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en zo nodig een beetje suiker. Serveer de babaganoush met stukjes brood en doe er een beetje peterselie op.
  4. <br>Tip: Je kunt de dip ook helemaal glad maken met de staafmixer dat gaat sneller dan hakken, maar dan heb je een minder grove structuur.