Skip to main content

Baguette met wortelsalade, gegrilde paprika en kwarteleitjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode paprika
  • 1 stuk(s) Groene paprika
  • 1 stuk(s) Wortel
  • naar smaak Korianderblad
  • 12 stuk(s) Kwarteleieren

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Sesamzaad
  • 1 stuk(s) Limoen
  • 1 tl Sesamolie
  • om te bakken Boter
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Witte peper
icon package

Recept stappen

  1. Halveer de paprika's en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg onder de grill totdat ze zwarte blazen krijgen. Verwijder het vel. Leg in een schaaltje. Snij de knoflook in dunne plakjes en strooi over de paprika. Bestrooi met peper en zout. Besprenkel met een beetje olijfolie.
  2. Snij de wortel m.b.v. een keukenmachine of mandoline in dunne lucifertjes. Meng met wat korianderblad en de sesamolie en knijp er wat limoensap over. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met sesamzaad.
  3. Kook de kwarteleitjes. Breng een pannetje met water aan de kook. Doe de kwarteleitjes erin en breng weer aan de kook. Kook 1 minuut en 45 seconden. Haal uit het water en laat schrikken onder koud stromend water. Pel terwijl ze nog warm zijn.
  4. Snij de baguette in vieren. Besmeer de baguette met wat boter. Beleg met de wortelsalade en wat paprika. Snij de eitjes doormidden en leg er bovenop. Bestrooi met peper en zout en serveer.