Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Baharat kip met tomatenpilav, aubergine en peterselie

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Baharat kip met tomatenpilav | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks gele paprika
  • 1 stuks sjalot
  • 4 stuks pomodori tomaat
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram kippendij baharat gekruid
  • 1 bosje peterselie
  • 50 gram rucola

In Huis

  • 1 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
  • 600 ml water
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • naar smaak balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Verwarm een goede hoeveelheid olie in een grote koekenpan. Snij de aubergine en paprika in blokjes van 1 cm. Bak samen tot de aubergine echt goed gaar en bruin is in ca. 10-15 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snipper de sjalot. Verhit olie in soeppannetje met dikke bodem en fruit de sjalot. Hak de knoflook fijn, voeg toe en fruit zachtjes verder.
  4. Snij de tomaten in blokjes. Bak even mee met de sjalot. Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Maak ruimte in de pan en fruit de tomatenpuree een minuutje aan. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10-15 minuten gaar en droog koken.
  5. Bak de kip in 6-8 minuten bruin en gaar in een koekenpan met een beetje olie.
  6. Hak de peterselie fijn. Zet een schaaltje rucola op tafel met een scheutje olijfolie en een scheutje balsamicoazijn.
  7. Serveer de pilav met de kip, aubergines en paprika. Bestrooi met de peterselie en eet de rucola er als frispittige noot bij.