Skip to main content

Baharat kip met tomatenpilav en geroosterde aubergine

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 blikje(s) Tomatenblokjes
  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Kardemompeulen
  • 200 g Witte rijst
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 400 g Kippendijenvlees
  • 6 tl Baharat kruiden
  • 1 zakje(s) Rucola

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Suiker
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 200 ml Water
  • Olijfolie om te bakken
  • Olijfolie (besprenkelen)
  • 1 tl Tijm
  • 1 tl Zout
  • 3 el Bloem
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op in het bakje met baharat zitten de kardemompeultjes voor de rijst.
  2. NB. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. 1. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui glazig in een beetje olie in soeppannetje met dikke bodem. Kneus de kardemompeultjes en voeg die toe, samen met de gehakte knoflook en de rijst. Roer een minuutje om en voeg de gepureerde tomaten, de suiker, het halve bouillonblokje en het water toe, de rijst moet ca 1 cm onder water staan.
  4. 2. Breng aan de kook en laat zachtjes gaar sudderen in 25-30 minuten. Let op dat het niet droog kookt, dan moet er meer water bij. De pilav moet een beetje nat en smeuïg blijven.
  5. 3. Halveer de aubergines in de lengte en snij ze kruislings in met een scherp mes tot onderin, zonder door het schilletje heen te gaan. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en tijm. Leg in een ovenschaal en schuif in de voorverwarmde oven. De aubergine moet er in totaal circa 30 minuten in. Straks gaat de kip er nog 10 minuutjes bij.
  6. 4. Dep de kip droog en knip of snij in formaat van kleine nuggets. Doe de helft van de baharatkruiden in een mengkom met het zout. Doe de kip erbij en meng zodat de kip bedekt is. Meng de bloem met de andere helft van de baharat en evt. nog een beetje zout en hussel door de kip.
  7. 5. Verhit in een koekenpan de olijfolie en braad de kip kort rondom aan. Leg een vel bakpapier op een bakblik en spreid de kip uit op de bakplaat. Schuif nog ca. 10 minuten bij de aubergine in de oven.
  8. 6. Was de rucola. Roer de rucola op het laatst (gedeeltelijk) door de rijst en serveer met de kipnuggets en de geroosterde aubergine.