Baharat kip met tomatenpilav, gele paprika, courgette en geroosterde aubergine

Kip

  • Totale tijd minuten
Baharat kip met tomatenpilav en geroosterde aubergine | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks gele paprika
  • 3 stuks pruimtomaten
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 gram kippendij baharat gekruid
  • 1 stuks courgette
  • naar smaak landcress

In Huis

  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1000 ml water
  • olie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon voor.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en snij het vruchtvlees kruislings in met een scherp mes, zonder door het schilletje heen te gaan. Leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel rijkelijk met olie, de tijm, peper en zout en laat gaar en goed zacht worden in 30-35 minuten.
  3. Snipper de sjalot en fruit zachtjes in olie in een afdekbare pan met dikke bodem. Hak de knoflook fijn en snij de paprika en tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Bak een paar minuten mee. Voeg de rijst toe en schep een paar keer om.
  4. Maak ruimte in het midden van de pan en fruit de tomatenpuree een minuutje aan, zodat het zuurtje eraf gaat. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst onder staat. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes ca. 15 minuten koken. Voeg tussendoor zo nodig meer bouillon toe wanneer het droog kookt. Proef goed of de rijst gaar is!
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar in 6-8 minuten. Snij intussen de courgette in dunne halve maantjes.
  6. Schep de kip uit de pan en bak de courgette nog ca. 3 minuten in het braadvet van de kip.
  7. Serveer de pilav met de kip, aubergines en courgette en garneer met wat landcress naar smaak.