Baharat kipgehaktballetjes met tomatenpilav, aubergine en peterselie
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 4 stuks pomodori tomaat
- 300 gram basmatirijst
- 200 ml passata
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks paprika geel
- 400 gram kipgehakt baharat gekruid
- 15 gram peterselie
- 0.5 zakje rucola
In Huis
- 0.5 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
- 500 ml water
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- naar smaak olijfolie extra vierge
- naar smaak balsamicoazijn
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Snipper de sjalot. Verhit olie in soeppan en fruit de sjalot. Hak de knoflook fijn, voeg toe en fruit zachtjes verder.
- Snij de tomaten in blokjes. Zet het vuur wat hoger en bak even mee met de sjalot. Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Voeg de bouillon en de passata toe en laat afgedekt zachtjes ca. 15 minuten gaar en droog koken.
- Verwarm een flinke hoeveelheid olie in een grote afdekbare) koekenpan of wok. Snij de aubergine en paprika in blokjes van 1 cm. Bak samen tot de aubergine echt goed gaar en bruin is ca. 10-15 minuten (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.
- Maak je handen vochtig en draai 3 a 4 balletjes p.p van het kipgehakt. Verwarm olie in een koekenpan en bak in ca. 10 minuten bruin en gaar.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Zet een schaaltje rucola op tafel met een scheutje olijfolie en een klein scheutje balsamicoazijn.
- Serveer de pilav met de gehaktballetjes, aubergine en paprika. Garneer met de peterselie. Eet de rucola er als frispittige noot bij of schep een deel door de pilav.
- Goed om te weten: Het gehakt is al gezout en gekruid met 0.75 el baharatkruiden en 0.5 tl kurkuma bij 2p.
- Tip: Nog niet gaar? Dek dan de pan af en laat gaar stomen.